Aosept Plus

Proizvajalec: Ciba Vision

Pakiranje: 360 ml

 

Aosept Plus je primeren za čiščenje in shranjevanje vseh  vrst  kontaktnih leč. Ne vsebuje konzervansov in ne draži oči. S pomočjo vodikovega peroksida leče temeljito očisti in jih dezinficira. Aosept Plus je enostaven za uporabo, saj leče temeljito očisti brez dodatnega mehanskega čiščenja.

Značilnosti

  • Temelji na enostavnem enostopenjskem sistemu čiščenja s pomočjo površinsko aktivnega sredstva, vodikovega peroksida. Proces traja šest ur.
  • Čiščenje biofilma in dezinfekcija leč je izredno učinkovita, saj poteka kemično in mehansko. Med reakcijo vodikovega peroksida s platinastnim diskom se tvorijo mehurčki, ki leče dodatno očistijo. Na ta način se poveča učinkovitost dezinfekcije, izboljša odstranjevanje proteinov, poveča moč čiščenja in splošno udobje.
  • Čiščenje je naravno, saj tekočina ne vsebuje konzervansov. Temelji na kemični reakciji med peroksidom in platino, po kateri nastane kisik in voda s pH blizu naravnega solznega filma.

 

Postopek čiščenja

1. Napolnite posodico s tekočino in namestite leče v košarico (bodite pozorni na oznako desna oziroma leva leča).
2. Zaprite košarico in posodico ter pustite leči v tekočini  najmanj šest ur.
3. Preprečite, da bi ne-nevtralizirana tekočina prišla v stik z vašimi očmi!

 

Aosept Plus ne uporabljajte za spiranje leč pred vstavitvijo leč v oči, temveč jih po potrebi izperite s sterilno fiziološko tekočino. 

Aosept Plus
Povežite se z nami!