Polarizirana sončna stekla

Polarizirana svetloba je izraz za svetlobo, ki se odbija od površine. Nastane, ko se žarki sončne svetlobe odbijejo od gladke horizontalne površine (vode, snega, leda mokre površine cest, vetrobranskega stekla itd.) se refleksirajo v eni smeri in ustvarjajo polarizirano svetlobo, katera je vzrok bleščanja. Ta pojav spreminja obliko, barve in kontrast.

Rešitev – polarizirana stekla

Polarizirana stekla  predstavljajo eno izmed največjih odkritij na področju optične znanosti. Polarizirana stekla izničujejo zaslepljujoče odboje svetlobe in s tem krepko izboljšajo sliko ter zmanjšajo utrujenost oči. Stekla zagotavljajo odstranitev motečih odbojev ter popolno zaščito oči pred škodljivimi UV žarki, hkrati pa povečujejo kontrast in zaznavnost globine. Polarizirana stekla  so oblikovana posebej za ljudi, ki majo težave z zaznavanjem kontrastov, za športnike, ribiče, jadralce, starejše ljudi in voznike vozil.

Navadna sončna stekla ne morejo zaustaviti bleščanja. Medtem, ko imajo polarizirana stekla poseben filter, ki ločuje žarke svetlobe od horizontalnih žarkov, katera povzročajo bleščanje.

Prednosti sončnih očal s polariziranimi stekli se kažejo v: preprečitvi oziroma zmanjšanju bleščanja, obstojnosti barv, boljšem kontrastu in večji udobnosti gledanja.

 

Vid z klasičnimi sončnimi stekli

Vid z klasičnimi sončnimi stekli

 

Polarizirana stekla so dobavljiva tudi z dioptrijo.

Vid z polarizacijskimi sončnimi stekli

Vid z polarizacijskimi sončnimi stekli
Povežite se z nami!